Pomaže li nam kafa da smršamo?

21
Jan 2016
autor: admin

Svi oni koji su zaista odlučni da uklone višak kilograma sigurno su pročitali mnoge tekstove na temu korigovanja ishrane, odnosno dijeta. Dugačak je spisak onoga čega treba da se lišimo, kako bismo dostigli cilj. Osim namirnica, često se pominju i razni napici, a jedan od njih je svakako kafa. Otkrivamo vam prednosti kofeina u ovom slučaju i zbog čega ne bi trebalo da se odreknete omiljenog napitka.

Kafa sagoreva masti

Vending aparati koje imate na poslu ili ih koristite na fakultetu neće vam izazivati zazubice. Naprotiv, možete da ih koristite, ali umereno. Kofein je biljnog porekla i nema nutritivnu vrednost, ali se zato ističe fiziološkom vrednošću. Naime, kada kofein stimuliše naš nervni sistem, oslobađa se adrenalin, a on pomaže da naše telo masti troši kao gorivo. On se za samo 15 minuta smešta u našu krv i odmah deluje. Mnogi sagorevači masti koje možete da pronađete u prodavnicama suplemenata sadrže kofein. On u kombinaciji sa drugim sastojcima upravo utiče na centralni nervni sistem. Takođe, jedna šolja kafe utiče za tri do pet odsto na ubrzavanje metabolizma. Važno je da je ne kombinujemo sa ugljenim hidratima, jer će tada efekat biti sasvim suprotan. Ukoliko vežbate, preporuka je da sat vremena pre treninga popijete kafu, kako bi se povećala potrošnja masti, ali i vaša fizička izdržljivost. Imaćete više energije, posebno ukoliko vas čeka intenzivni trening. Ujedno nećete osećati umor, kao ni nelagodnost. Pijte dosta tečnosti, kojima ćete nadoknaditi njen gubitak.

Puter kafa – recept za mršavljenje

Ovaj recept će vas sigurno iznenaditi, ali je apsolutni hit, koji su mnogi isprobali. Pojedinci tvrde da im pomaže da budu siti sve do ručka, da se lakše koncentrišu na posao, kao i da je ovakav spoj veoma ukusan, iako specifičan. Potrebni su vam šoljica kafe, kašičica maslaca (potrudite se da pronađete onaj organksog porekla) i kašičica kokosovog ulja. Promešajte i popijte na eks. Oni koji su koristili ovaj koktel tvrde da daje energiju, štiti od hroničnih bolesti i umora. Osmislio ga je preduzetnik iz SAD, Dejv Espej, dok je putovao Tibetom. 

Kafu treba konzumirati u umerenim količinama, odnosno od dve do tri šoljice dnevno. To bi u miligramima bilo od 250 do 400. Ona će vam popraviti raspoloženje i pomoći vam da ostanete na putu kojim ste krenuli, bez obzira na loše dane. Bilo da su u pitanju vending aparati,  espresso aparati ili džezve, pripremite omiljeni napitak i uživajte u uspehu koji ćete postići svojom upornošću.