O nama

STRAUSS COFFEE I STRAUSS ADRIATIC 

Kompanija Strauss Adriatic deo je multinacionalne kompanije „Strauss Coffee”, specijalizovane za proizvodnju kafe, koja je peta po veličini u svetu po prometu sirove kafe i od 2005. godine vlasnik brenda Doncafé. U Brazilu, najvećem svetskom proizvođaču kafe, Strauss Coffee poseduje šest fabrika i lider je na tržištu kafe.

Strauss Adriatic je druga kompanija po veličini na maloprodajnom tržištu kafe u Srbiji i vodeći lokalni brend kafe na HoReCa tržištu. Nudi širok asortiman proizvoda, uključujući prženu i mlevenu kafu, instant kafu, espresso, mikseve i kafu od celog zrna za uživanje kod kuće, na poslu, u kafićima, restoranima i hotelima. Doncafé fabrika jedna je od 13 proizvodnih jedinica koje snabdevaju petnaest tržišta širom sveta.

Odabir kvalitetne sirove kafe je preduslov za dobijanje odgovarajućeg ukusa koji se formira u toku procesa prženja. Nakon prženja u sistemu koji koristi Strauss Adriatic, zrno se u kontrolisanoj atmosferi, u zatvorenom sistemu, transportuje do kesice. Dalje razvijanje i očuvanje svih važnih karakteristika zrna obezbeđuje kvalitetno pakovanje.


DONCAFÉ TRENING

Strauss Adriatic je prva kompanija koja je osnovala trening centar u Srbiji i to 2004. godine. Treninzi se održavaju u fabrici Strauss Adriatic ili kod kupaca, u zavisnosti od njihove želje. Trening se odvija kroz osnovni i napredni nivo. Osnovni nivo počinje kratkom istorijom kafe, nakon čega je fokus na espressu - njegovim karakteristikama, ključnim stvarima za pripremu espressa, skladištenju kafe, standardizaciji napitaka, održavanju aparata, serviranju kafe, a potom u okviru naprednog nivoa na tehnikama late arta i standardizaciji napitaka na bazi kafe sa različitim ukusima. Na taj način budući baristi dobijaju kompletnu obuku i znanje neophodno za pripremu savršene šoljice espressa.


DONCAFÉ COFFEE SERVICE

Pored brojnih prednosti, kompanija Strauss Adriatic svojim korisnicima nudi i kvalitetnu uslugu održavanja kafe aparata putem Doncafé coffee servisa. Najbolja vrsta održavanja aparata je preventivna, a redovnim servisom kafe aparata vek njihovog trajanja će biti produžen i mogućnost kvara i eventualnih troškova popravke, svedena na minimum. Doncafé coffee service pruža takvu vrstu usluge i predstavlja idealno rešenje za vlasnike kafića koji nastoje da svojim gostima uvek posluže kafu izuzetnog ukusa. 


Bez obzira na proizvođača kafe koju služe, Doncafé coffee service pruža visok nivo usluge i specijalizovan je u oblasti servisiranja i popravke aparata za kafu. Akreditovani serviseri, svoje usluge obavljaju u skladu sa definisanim regulatornim standardima. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, izuzetno uspešno vrše redovne servise, otklanjaju kvarove i vrše generalne remonte aparata na teritoriji cele Srbije. Redovno servisiranje aparata koje Doncafé coffee service obavlja na licu mesta, obuhvata depuraciju, zamenu gumica grupe (dihtunga), tuš sita i obaveznu sanitaciju grupe. 

Ukoliko je do kvara već došlo i nije ga moguće otkloniti na licu mesta, Doncafé serviseri će ustupiti i postaviti svoj aparat, dok postojeći aparat ne poprave i ne vrate. Doncafé coffee service nastoji da klijent u što kraćem vremenskom periodu bude bez aparata. Kontaktiranjem Doncafé coffee service-a na telefon 022 40 8307 i uz sve informacije o greškama i problemima u radu aparata, intervencijom iskusnih servisera šanse za efikasan i dug vek rada aparatamnogo su veće.