O nama

STRAUSS COFFEE I STRAUSS ADRIATIC 

Kompanija Strauss Adriatic deo je multinacionalne kompanije Strauss Coffee, koja je od 2005. godine stopostotni vlasnik brenda Doncafé. Strauss Coffee, predstavlja petu najveću kompaniju po prometu kafe u svetu, a koja je tokom proteklih sedam godina utrostručila svoj rast. Doncafé fabrika jedna je od 13 proizvodnih jedinica koje snabdevaju petnaest tržišta širom sveta. U Brazilu, najvećem svetskom proizvođaču kafe Strauss Coffee poseduje šest fabrika i lider je na tržištu kafe.


DONCAFÉ ESPRESSO

Kompanija Strauss Adriatic je vodeći proizvođač espressa u Srbiji, a Doncafé Espresso postoji u četiri blenda:

- Professional espresso je premium blend koji sadrži sve što se od vrhunskog espressa i očekuje.

- Aromatico je proizvod koji daje napitak intenzivne, izuzetno prijatne arome poreklom od najfinijih arabika

- Cremoso predstavlja mešavinu koja pruža izbalansiran ukus, ima slatku karamel aromu i intenzivan miris

- Vendeso je mešavina za pripremu napitaka intenzivnog ukusa, prijatne arome i jake i postojane pene


Odabir kvalitetne sirove kafe je preduslov za dobijanje odgovarajućeg ukusa koji se formira u toku procesa prženja. Nakon prženja u sistemu koji koristi Strauss Adriatic, zrno se u kontrolisanoj atmosferi, u zatvorenom sistemu, transportuje do kesice. Dalje razvijanje i očuvanje svih važnih karakteristika zrna obezbeđuje kvalitetno pakovanje.


DONCAFÉ PROFESSIONAL ESPRESSO

Doncafé Professional espresso pruža savršen balans, jačinu, intenzivnu aromu i stabilnu kremastu penu. Taj kvalitet se postiže upotrebom probranih vrsta kafe, koje, svaka na svoj način, doprinose da uživanje bude potpuno. Brazilska arabika donosi specifičnu slatkoću i diskretnu notu pečenog lešnika. Mešavina najfinijih arabika Centralne Amerike kafi daje prijatnu citrusnu aromu, dok robusta dobijena najsavremenijom tehnologijom obrade obezbeđuje punoću ukusa i trajnu penu. Uz Doncafé Professional espresso, kupci dobijaju i porcelanske šolje i salvete. Pored osnovnog POS materijala, Strauss Adriatic ugostiteljima pruža i aparat za espresso kafu renomiranih svetskih proizvođača, a prednost kompanije je u tome što ima podršku Strauss Coffee-a, kao i snagu Doncafé brenda u kategoriji tradicionalne kafe. 


Tokom godina blendovi Aromatico i Cremoso stekli su verne potrošače, koji su zadovoljni kvalitetom kafe. Premium blend Professional espresso svakim danom stiče sve više onih koji su se uverili u njegov kvalitet. Zbog toga se broj kupaca brenda Doncafé iz dana u dan povećava, a trenutno je vrlo blizu brojke od 1000.


DONCAFÉ TRENING CENTAR

Strauss Adriatic je prva kompanija koja je osnovala trening centar u Srbiji i to 2004. godine. Treninzi se održavaju u fabrici Strauss Adriatic ili kod kupaca, u zavisnosti od njihove želje. Trening počinje kratkom istorijom kafe, a nakon toga je fokus na espressu: karakteristikama, ključnim stvarima za pripremu espressa, skladištenju kafe, standardizaciji napitaka, održavanju aparata, serviranju kafe... Na taj način budući baristi dobijaju kompletnu obuku i znanje neophodno za pripremu savršene šoljice espressa.


DONCAFÉ COFFEE SERVICE

Pored brojnih prednosti, kompanija Strauss Adriatic svojim korisnicima nudi i kvalitetnu uslugu održavanja kafe aparata putem Doncafé coffee servisa. Najbolja vrsta održavanja aparata je preventivna, a redovnim servisom kafe aparata vek njihovog trajanja će biti produžen i mogućnost kvara i eventualnih troškova popravke, svedena na minimum. Doncafé coffee service pruža takvu vrstu usluge i predstavlja idealno rešenje za vlasnike kafića koji nastoje da svojim gostima uvek posluže kafu izuzetnog ukusa. 


Bez obzira na proizvođača kafe koju služe, Doncafé coffee service pruža visok nivo usluge i specijalizovan je u oblasti servisiranja i popravke aparata za kafu. Akreditovani serviseri, svoje usluge obavljaju u skladu sa definisanim regulatornim standardima. Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, izuzetno uspešno vrše redovne servise, otklanjaju kvarove i vrše generalne remonte aparata na teritoriji cele Srbije. Redovno servisiranje aparata koje Doncafé coffee service obavlja na licu mesta, obuhvata depuraciju, zamenu gumica grupe (dihtunga), tuš sita i obaveznu sanitaciju grupe. 

Ukoliko je do kvara već došlo i nije ga moguće otkloniti na licu mesta, Doncafé serviseri će ustupiti i postaviti svoj aparat, dok postojeći aparat ne poprave i ne vrate. Doncafé coffee service nastoji da klijent u što kraćem vremenskom periodu bude bez aparata. Kontaktiranjem Doncafé coffee service-a na telefon 022 40 8307 i uz sve informacije o greškama i problemima u radu aparata, intervencijom iskusnih servisera šanse za efikasan i dug vek rada aparatamnogo su veće.