Najlepši dodaci kafi - Top 5 dodataka za vreme novogodišnjih i božićnih praznika

21
Dec 2017
autor: admin

 Za vreme novogodišnjih praznika i one svakodnevne stvari dobijaju posebnu čar – kao što je na primer odlazak u kupovinu, šetnja gradom, gledanje televizijskog programa. Sve te radnje su iste ali opet drugačije pa samim tim i posebne.

Tako je i sa kafom. Deo je svakodnevice velikog broja ljudi, i to u svim oblicima – bilo da je crna kafa, espresso, nes kafa, instant ili neka druga. Svako ima svoju omiljenu kafu, a pripremanje iste za vreme novogodišnjih i božićnih praznika pravi je gušt. Mi vam dajemo predloge na koje načine možete da uživate u pripremanju kafe a još više da uživate u njenom ukusu dodavajući posebne dodatke. Jer uvek je lepo uživati u kafi na malo drugačiji način.

Šlag 

Svakako to može biti šlag iz kesice ili pak slatka pavlaka, ali poseban ugođaj možete napraviti na drugačiji način. Zagrejte mleko (može biti obično ali i neko drugo – sojino, kokosovo, bademovo, ...). Kada se zagreje, možete ga pomešati sa sirupom od javora i dodati šećer, po volji. Ova smesa kada se promeša postaje kremasta i daje poseban ukus kafi.

Kakao

Postoji mnogo načina da dodate kakao u kafu. Daje joj slatkasti i čokoladniji ukus. Kakao možete pripremiti tako što ćete ga razmutiti u ključaloj vodi da ne ostanu grudvice, i potom ga tako razmućenog možete dodati u svoju šoljicu omiljene kafe. Ukoliko želite da napravite kakao sa mlekom, uradite po istom principu – zagrejte mleko, dodajte kakao i šećer. Ovaj dodatak može biti naročito specifičan ukoliko ga pomešate sa kremastom smesom koju smo prethodno opisali.

Čokolada

Kafa i čokolada – savršen spoj. Bilo da želite da je dodate u samu kafu ili da je servirate kao zaslađivač, uvek je pravi izbor. A naročito posle obilne novogodišnje ili božićne trpeze.

Cimet

Sastavni „začin“ svake kuhinje, ali retko se setimo da ga stavimo kao dodatak omiljenom napitku. Najlepši je ukus kada se štapić cimeta kuva zajedno sa kafom.

Liker/rum

Sjajna kombinacija, naročito u vreme praznika! Ukoliko želite da spojite alkoholno piće i kafu, najbolje je to uraditi na sledeći način – prvenstveno prohladiti kafu a zatim dodajte liker sa ukusom kafe. Možete dodati i rum pa za kraj, začiniti cimetom. Prava novogodišnja poslastica.