Kafa i alkohol u neodoljivoj koktel kombinaciji

16
Mar 2016
autor: admin

Vaš kafe aparat radi savršeno, ali ipak ste željni novina. Dosadile su vam varijante kratkog espresa, dugog espresa, slatkog ili gorkog. Više vam ne prijaju ni količine mleka koje dodajete u zavisnosti od toga koliko želite da se razbudite. Potrebno vam je jedno dobro razdrmavanje! A to će vam omogućiti tandem kafa + alkohol. Vežite se – polećemo!

Ledena kafa koktel

Zašto biste čekali leto, da doživite taj trenutak kada vas suncobrani zaklanjaju od sunca dok ispijate omiljeni ledeni koktel! Napravite ga već danas u svom domu i prisetite se plaže. Skuvajte omiljenu kafu i ohladite je, nikako je nemojte sipati preko leda, jer ćete dobiti više vode. Potom dodajte mleko ili šećer, ukoliko je pijete u ovoj varijanti. Da bi dobila ukus koktela, kombinujte je sa jednom do dve kašike likera sa ukusom kafe, kao što je Kalua ili iskoristite Bejlis. Dobro će se uklopiti čak i rum, tekila, pa čak i konjak. Za još malo egzotike, dodajte cimet ili muskatni oraščić, a dobro će vam poslužiti i ekstrakt badema ili vanile. 

Irska kafa koktel

Ovo je pravi izbor za hladne dane! Čista klasika, u kojoj mnogi uživaju još od četrdesetih godina prošlog veka. Za uživanje vam je potrebna neka dobra literatura i 200 mililitara kafe, kojom ćete preliti 50 mililitara viskija i dve kašičice braon šećera, u toploj čaši. Neka se šeće rastopi, pa dodajte kremasti šlag. Zavalite se u svoju fotelju uz omiljenu knjigu i uživajte!

Espresso martini koktel

Ovaj spoj će vas definitivno razbuditi, a baš tako je i nastao osamdesetih godina, kada je engleski barmen dobio ovakav zahtev. Pripremite kafe aparat za 25 mililitara espresa. Ulijte kafu u šejker, u koji ćete dodati i 50 mililitara vodke , a po želji i neku kap šećernog sirupa. Sipajte u čaše za koktele, a šareni suncobrani mogu da budu odlična dekoracija.

Osim ovih koktela, možete da pravite i druge kombinacije, kao što su kafa, sladoled, šlag i Bejlis. Svideće vam se i kafa sa sirupom od čokolade, uz mrvljeni led i liker sa ukusom pomorandže. Zasladite se i uz moka kafu, u koju ćete dodati liker od višanja. Istražujte, kombinujte i pronađite omiljene koktele ukusa. Jedno je sigurno – svakodnevica neće biti monotona!