Kafa u skladu sa Vašim karakterom

17
Mar 2014
autor: admin

Uvek u kafiću naručujete istu kafu? Kada čujete kakvu neko kafu pije, da li ste nekada pomislili kako vam ona nekako i „ne ide“ uz tu osobu? Možda sve to i nije toliko slučajno. 

Naime, brojna istraživanja pokazala su da se između određene vrste kafe i određenih karakternih osobina i navika u ponašanju mogu pronaći određene veze. Veliki broj istraživanja koja traže veze između nekih naših navika i osobina koje nas odlikuju, kod proučavanja nekih svakodnevnih navika, osvrnuo se i na ovaj, mnogima omiljen, napitak. 

espresso kafa sa mlekom

Postoje različite tvrdnje, ali i neke veze koje se pojavljuju maltene svuda. Pa tako, navodno, ukoliko u kafu dosipate mleko, nešto ste plašljiviji, češće ćete se držati po strani nego težiti za centrom pažnje, i kako kažu, skloni ste ublažavanju situacija. Sušta suprotnost kod ljudi koji biraju espresso – osobe koje žele biti vođe, primećene, često sklone ironiji i sarkazmu, a ponekad i agresivnosti. Eksplozivnije prirode, energični i koncentrisani, često i na više od jedne stvari.

 

Iako donekle slične, takođe recimo takmičarski nastrojene, osobe koje će odabrati običnu, tursku kafu,  ipak su često nešto povučenije, češće će odabrati druženje jedan na jedan umesto gužve, ali to ne umanjuje njihovu kreativnost. Ovakve osobe su ipak mirnije, nisu sklone drami i neće svoja osećanja pokazati tako lako.

espresso kafa

Romantičari i sanjari, navodno, najčešće uzimaju kapućino, ili slične kafe sa aromama. Karamela, čokolada, vanila.. Ovakve osobe su fine, često i nešto uzdržanije. Iako često optimisti, skloni su da sanjare o mnogo toga, mnogo toga započnu, ali umeju često i da ostave stvari nedovršenim i nedorečenim.

aparati za kafu

Osobe koje prate trendove, ukoliko još pri tom i izraženije paze na zdravlje, odabraće kafu bez kofeina ( za koju će mnogi reći i da nije zaista kafa ), kafu sa bezmasnim ili recimo sojinim mlekom. 

Kakav god da je Vaš izbor – ne brinite. Verovatno kod sebe možete prepoznati neke od osobina koje su prepoznate kao karakteristične, ali i mnoge druge. Ukoliko se i ne uklapate u šablon uvek možete biti, kako kažu, izuzetak koji potvrđuje pravilo.