Vreme je za pauzu za kafu!

19
Jul 2018
autor: admin

 Brz način života i nedostatak vremena svakodnevan je problem sa kojim se svi susrećemo. Iako se konstantno trudimo do preokrenemo stvari i predahnemo, nametnuti brzi tempo u svim segmentima društva nam to ne dopušta.

Najbolji način da se "vratimo u normalu" jeste da ,,resetujemo mozak" makar kratkim predahom i tako ostanemo efikasniji za nastavak dana. Dobra kafa, kao savršeni stimulans, itekako nam može biti od koristi.
 
Espresso je, kažu, najzdraviji napitak od svih vrsta kafa, a njegov život traje svega dva minuta. Zato nema idealnijeg rešenja.
 
Na poslu

Davno je prošlo vreme kada smo mogli opušteno da ispijamo nekoliko kafa tokom radnog vremena. To je jedan od razloga što gotovo svaka ozbiljna kompanija u svojim kancelarijama ima aparate za espresso. "Jedan klik" i gotovo. Kafa je spremna, a vi na svom stolu imate odlično okrepljenje.
 
 
 
Retko ko u ovoj ekspanziji nedostatka vremena može sebi priuštiti da sa poslovnim klijentima i partnerima ide na ručkove i ispija kafe u okolnim kafićima. Poslovi se završavaju brzo i ide se dalje. Idealno rešenje da svog poslovnog partnera "ekspresno" ugostite u kancelariji upravo je dobra espresso kafa. Za razliku od tradicionalne kafe, ne troši previše vremena za pripremu, a da ne govorimo o tome da je i poželjno brzo je popiti, kako bi se osetila punoća njenog ukusa.
 
U kući

Svako od nas je bio u situaciji da u startu odustane od popodnevne kafice, jer ga je po završetku radnog dana sačekalo bezbroj obaveza. Domaći zadatak sa decom, kućni poslovi, bašta... Brzina, jednostavnost i ukus savršene espresso kafe sigurno će zadovoljiti one prave ljubitelje ovog napitka, koji će za tu priliku uzeti aparat koji će sve pomenuto moći i da im obezbedi.
 
 
 
U kafiću

Da bi se dobio odličan espresso, potrebno je da se ispuni više faktora. Na ukus samog espresso napitka utiču kvalitet vode, vrsta kafe, karakteristike aparata za pripremu i umeće onoga ko je sprema. Danas vrlo često možemo videti da se konobari obučavaju za pripremu espresso kafe na specijalnim kursevima, što će svakako biti plus i njima i vlasnicima kafića. Espresso takođe ima i svoje varijacije, tačnije baza je za razne popularne napitke kafe, kao što su moka, kapućino, makijato, te se za svačiji ukus može nešto izabrati.
 
Prolećni umor i svakodnevni stres idealan su povod da za drage ljude odvojimo makar 15 minuta svog vremena. Toliko svako od nas ima, ma kakav mu tempo bio, i toliko je sasvim dovoljno za kafu u vašem omiljenom kafiću i mali razgovor od kog će nam sigurno biti bolje.
 
Sve u svemu, razloga za dobru kafu je milion, a izbor je samo vaš...