Slatkiši od kafe - za venčanje na kome se nikom neće prispavati

8
Apr 2016
autor: admin

Dobro je poznato da dekoracija venčanja odavno ne predstavlja samo izbor cveća i ukrasnih mašni. Ona se tiče pića koje će se služiti, izgleda specijaliteta na tanjirima, pa tako i kraljice večeri – mladenačke torte.  Obično su tu i mnogobojni drugi slatkiši, naročito ukoliko je švedski sto u pitanju. Donosimo vam nekoliko ukusnih predloga, čija je osnova crni napitak. Isprobajte ih, pa uključite na slavljeničku trpezu. Ljubitelji kafe biće oduševljeni!

Kafeni kapkej

Kapkejk, odnosno cupcake zabavan je način da se zaslade sve zvanice. Dekorativan i zanimljiv, uneće još vedrine u vašu proslavu, a najmlađe zvanice biće oduševljene. Za 16 komada je potrebno: 150 grama mekog brašna T 400, 150 grama smeđeg šećera, pet grama praška za pecivo, dve kašike Donkafe Strong kafe, 25 grama čoko mrvica, 50 grama narendane čokolade za kuvanje, 80 grama mlevenih badema, 150 mililitara mleka, 100 mililitara ulja, jedno jaje i 50 mililitara likera od kafe. Za glazuru koristite 50 grama istopljenog maslaca, 200 grama krem sira, 200 grama slatke pavlake, 150 grama šećera u prahu, kesicu Donkafe 4 u 1 sa ukusom karamele

Pomešajte mokre sastojke mikserom, pa u njih dodajte pomešane suve sastojke. Sipajte u kalupe i pecite 35 minuta na 200 stepeni. Izvadite ih, ostavite da se ohlade i napravite glazuru. Mikserom umutite maslac, sir i šećer. Posebno mutite pavlaku, pa je dodajte, a potom i 4u1 kesicu. Nanesite na kapkejk špricem za ukrašavanje. 

Kafeni mus

Ovo je još jedna od poslastica koja nikako nije kliše i koja će mnoge prijatno iznenaditi. Lepo izgleda na stolu i doprinosi onome što dekoracija venčanja treba da stvori.

Potrebno je 200 grama čokolade za kuvanje, tri kašičice Donkafe instant kafe, četiri kašike konjaka, 500 mililitara slatke pavlake, 20 grama učvršćivača za šlag, dve kašike šećera i kakao za ukrašavanje. Ovo je dovoljna količina za šest osoba.

Istopite čokoladu na pari i ohladite. Pomešajte kafu i konjak. Umutite slatku pavlaku i dodajte joj šećer i učvršćivač. U smesu dodajte čokoladu, a ostavite na pola sata u frižider. Smesu potom špricem istisnite u šolju u kojoj ćete servirati. Držite sve vreme u frižideru, a pre nego šo ćete poslužiti, pospite kakaoom.

Penasta kafena torta

Ljubitelji kafe, ali i eurokrema u ovoj poslastici će uživati! Priprema se sat vremena, a dovoljna je za deset osoba.

Za koru je potrebno 150 grama šlaga, dva decilitra mleka, pet kašika šećera u prahu, 300 grama mlevenog keksa, pola kašičice Donkafe instant kafe. Za fil nabavite 150 grama šlaga, 2.5 decilitra mleka, pet kašika šećera u prahu, 300 grama mlevenih oraha, jedan Donkafe kapućino čoko  instant. Dekoraciju ćete sačiniti od 200 grama šlaga, 2.5 decilitra mleka, 100 grama eurokrema i jedne kašike Donkafe instant kafe

Da biste napravili koru umutite mleko i šlag, dodajte kafu, a potom šećer i keks. Rasporedite smesu po tacni, a možete da koristite i okrugli kalup. Potom pređite na fil. Mutite šlag, šećer i mleko, dodajte ostatak i premažite koru. Fil umutite penasto, premažite i ostavite tortu u frižideru.