Koji aparat za kafu odabrati za kućnu upotrebu?

22
Aug 2022
autor:

Napraviti savršenu kafu kod kuće  jedan je od najboljih načina da započnete jutarnju rutinu ili da produžite izležavanje u krevetu vikendom sa voljenom osobom. Poslednjih godina rad od kuće je postao veoma popularan pa se samim tim i povećala potreba za ispijanjem kafe kod kuće. Ukusna kafa koju dobijate iz aparata za kućnu upotrebu razbudiće vas, pokrenuti i razdrmati. Od sada kod kuće možete napraviti sebi užitak baš kao da ste u vašem omiljenom kafiću ili restoranu.

Najvažnije je da nabavite tip aparata koji će odgovarati baš vama. Ako ne, onda samo kupujete još jedan komad budućeg nereda u vašem kuhinjskom ormariću. Možda će vam se dopasti izgled sjajnog aparata za espresso, ali ako ste ujutru uvek u žurbi, nikada ga nećete koristiti. Slično tome, ako  uložite u aparat sa kapsulama i ako se ispostavi da kapsule tog brenda nisu po vašem ukusu, uskoro ćete ga preprodati. Za potpuno uživanje važno je odabrati najbolji aparat za kafu sa opcijama koje će najviše odgovarati vašim potrebama.

Pet ključnih pitanja kako odabrati pravi aparat za kafu?


Budžet. Koliki je vaš ukupni budžet za kafe aparat? Cena pri odabiru kafe aparata za kućnu upotrebu nije presudna i nemojte da vas zbuni ako neki aparati koji deluju bolje i funkcionalnije košta manje od nekog koji je skuplji. Nemojte birati i oslanjati se na cenu nego na performanse samog aparata.  

Učestalost. Koliko ćete često koristiti aparat za kafu? Samo ujutru ili tokom celog dana?  Za koliko osoba ćete praviti kafu? Ovo vam pomaže da odlučite koju veličinu aparata treba da odaberete.

Mesto. Koje su dimenzije prostora na koji ćete postaviti vaš aparat za kafu? Ne zaboravite on zauzima posebno mesto u vašoj kuhinji i ne sme da vam smeta pri obavljanju ostalih aktivnosti.

Vrsta kafe. Koju vrstu kafe preferirate?  Možete birati da li želite aparat sa kapsulom, aparat sa mlevenom kafom ili aparat sa mlinom, kao i koliko opcija za pripremanje kafe želite. 

Servis. Prilikom kupovine se obavezno informišite kako se održava aparat. Redovnim čišćenjem i održavanjem ćete doprineti da vam aparat duže traje i da kafa bude lepša. Važna stvar prilikom odabira aparata za kafu je dostupnost servisa i rezervnih delova za isti.

Koji model odabrati?

Aparati za espresso mogu da budu potpuno automatizovani ili poluautomatizovani. Kod prvih proces je automatizovan od pritiska na dugme do savršene šoljice kafe, dok su poluautomatizovani  za one koji žele da im kafa prvo bude samlevena u mlinu. U zavisnosti od odabira aparata možete koristiti kapsule u koje se pakuje mlevena kafa, a često se dodaju i veštački pojačivači ukusa i aroma, cialde koje su tradicionalan oblik pakovanja prethodno samlevene i presovane espresso kafe u vodopropusne papirne vrećice (vrećice su pojedinačno upakovane u foliju čime se čuva njihova svežina ), kao i kafu u zrnu.

Najtraženiji aparati za kafu namenjeni za kućnu upotrebu

CINO KAPSULE  je aparat manjih gabarita. Namenjen je pripremi espresso kafe u kapsulama. Kompaktan je i jednostavan za upotrebu i održavanje, sa sopstvenim spremnikom za potrošene kapsule i rezervoarom za vodu. Dostupan je u tri boje – crna, crvena i bela. Aparat Cino za espresso kafu možete dobiti za 1rsd uz kupljenih 400 kapsula.


SWEETY  je aparat sa kapsulama sa specijalnim sistemom za pravljenje mlečne pene i automatskom selekcijom napitaka  sa mogućnošću podešavanja. Ovi aparati su najbolji izbori na našem tržištu. Sigurni su, praktični, ekonomični i efikasni.


LA PICOLA PERLA  je idealan za spremanje kvalitetne espresso kafe u cialdama, posebnog dizajna sa metalnom oplatom i staklenim tankom za vodu i vrlo je ekonomičan za upotrebu. Odličan je za pripremu kafe kod kuće.


CINO CIALDE može biti još jedan odličan izbor. Kompaktan espresso aparat malih gabarita,koji je takođe namenjen za upotrebu kod kuće. Pravi odličan espresso  koristeći cialde. Aparat Cino ima i spremnik za potrošene cialde i svoj rezervoar za vodu što ga čini praktičnim i lakim za upotrebu. Na aparatu možete izabrati espresso i espresso lungo u skladu sa setovanjem aparata. Dostupan je u tri različite boje – crna, crvena i bela.


Kultura pravljenja i ispijanja espressa ponekad može delovati komplikovana i pomalo zastrašujuća. Uz neki od naših aparata za jednostavnu kućnu upotrebu  i odabira kafe za iste osećajte se opušteno kao u Italiji, kolevci espresso kafe, u svom domu.