Kako se rashladiti kafom?

21
Aug 2018
autor: admin

 Bilo da ste na nekoj egzotičnoj destinaciji ili ste u svom rodnom ili radnom gradu, sigurno je prvo što vam na um pada „Moram da popijem nešto hladno!“

 
Tropske vrućine su bez sumnje odlučile da se učaure na našim prostorima, i nama preostaje samo da uživamo u njima – na moru, na planini, ili gradskom asfaltu – kako znamo i umemo.
 
Jedan od nama najdražih načina za rashlađivanje jeste uz omiljeni nam napitak – kafu. Volimo je toplu, u svakom obliku, ali na +30°C sa kojom kockom leda može biti napitak koji „vraća u život“.
 
Hladna „domaća“ kafa

Ako ste mislili da je od domaće, tradicionalne kafe, nemoguće napraviti ledenu kafu, varate se. Probajte ovo kod kuće: u bokal sipajte nekoliko kašikica domaće kafe (u zavisnosti od toga da li je volite jaču ili slabiju, da li je kuvate samo za sebe ili za još nekoliko osoba...) i prelijte hladnom vodom. Potrebno je ostaviti kafu da prenoći, a pre konzumiranja poželjno ju je procediti. Ostalo je sve po vašoj volji: da li želite da je „razblažite“ sa mlekom, koliko i da li ćete je zasladiti.
 
Instant ice coffee

Najjednostavniji način do hladne kafe je uz instant kafu. Izbora je mnogo – da li ćete odabrati 2u1 ili 3u1 ili neku sa omiljenim ukusom (vanila, lešnik, guarana), na vama je. Sipajte sadržaj instant kafe u šolju i prelijte hladnom vodom, ili ubacite koju kocku leda. Definitivno jedan od najlakših i najukusnijih načina rashlađivanja.
 
Frape od kafe
 
Sve što vam je potrebno jeste: led, kafa i mleko. To je osnova. Preporučujemo espresso kafu jer daje pravi kremasti ukus frapeu. A dalje možete eksperimentisati sa plazmom, sladoledom, čokoladom, voćem. Sve sastojke potrebno je staviti u blender. Nakon toga, sve što ostaje jeste da uživate u svom omiljenom kafenom frapeu. :)