Kako odabrati aparat za kafu u kancelariji?

20
Apr 2022
autor:

Za dobro jutro i produktivan dan, šoljica kafe sa kolegama, na sastanku sa partnerima ili u pauzi je neizostavan deo svake kancelarije. Naročito radi održavanja budnosti, koncentracije i dobre energije među kolegama, jer kome još ne prija dobra kafa dok je na poslu. 

Ako vaši zaposleni jutra počinju uz mirise i ukuse najpopularnijeg pića na svetu - kafe, onda je investicija u aparat za kafu za vas i vašu firmu odličan izbor. 

Ali, pitate se sad kako odabrati aparat za kafu za kancelariju?
U nastavku vam donosimo nekoliko saveta i kriterijuma koji vam mogu pomoći pri kupovini. 

Veličina aparata

Prilikom odabira aparata za vaš poslovni objekat, obratite pažnju na dimenzije i veličinu istog. Na osnovu prostora koji ste namenili da upotpunite aparatom, vi procenite koliki aparat vam je potreban. Veličine svakako variraju, pa tako možete pronaći i veće aparate, ukoliko vaša firma broji i do par stotina zaposlenih, kao i manje, ako vas je svega nekoliko. 

Kakvu kafu volite da pijete? 

U zavisnosti od toga kakvu kafu pijete vi i vaši zaposleni, možete birati da li želite aparat sa kapsulom, aparat sa mlevenom kafom ili aparat sa mlinom. Kao i koliko opcija za pripremanje kafe želite. Ukoliko vas je više, naš predlog je svakako da birate aparate koji vam daju više opcija za pripremu (espresso: duži ili kraći, kapućino..), kao i mogućnost pravljenja dve kafe istovremeno. 

Jednostavnost upotrebe 

Ono što svakako utiče na cenu, sa jedne strane, jeste automatizacija. U zavisnosti od toga kakve funkcije i akcije očekujete od vašeg aparata zavisi i jednostavnost upotrebe. Činjenica je da mnogi biraju što jednostavniji način, tačnije potpuno automatizovani način pravljenja u kom vas samo jedan klik deli do vaše kafe. U tom slučaju, ceo taj proces je brži. Pored toga, postoje i aparati koji su polu automatski i kod kojih je potrebno više koraka do napravljene kafe.

No, ako se odlučite za aparat koji ima više funkcija, kao što je grejanje šoljice, mogućnost odabira temperature vode, regulisanja jačine kafe, sigurni smo da će vam se to na duže staze isplatiti, jer će vaši zaposleni, kao i partneri uživati u tim pogodnostima.

Dostupnost delova u slučaju servisa

Važna stvar prilikom odabira aparata za kafu je upravo i dostupnost servisa i rezervnih delova za aparat. Ukoliko se desi da vaš aparat stane sa radom, nešto se pokvari ili jednostavno zbog neredovnog čišćenja se zapuši, u tom slučaju će vam usluge servisera zatrebati. Zato je bitno da mreža servisa bude dobro uspostavljena i da su rezervni delovi brzo dostupni. 

Pri kupovini se obavezno informišite kako izgleda održavanje aparata. Redovnim čišćenjem i održavanjem ćete svakako doprineti da vam aparat duže traje i da kafa bude lepša! 

Cena

I za kraj, cena, kao jedan od kriterijuma koji svakako utiče na odabir aparata za kafu. Cena u ovom slučaju nije presudna i nemojte da vas zbuni ako neki aparat košta manje, a deluje bolje i funkcionalniji je, od nekog skupljeg. Tako da nemojte birati i oslanjati se isključivo na cifru, već osmotrite širu sliku. Kakav je aparat, da li vam odgovara veličina aparta, da li je jednostavan za upotrebu i održavanje ili nije, da li pravi kafu kakvu vi želite, da li ima više opcija za pravljenje kafe.. I naravno, procenite koliko kafe će se praviti u toku dana. Što je više ljudi i više kafa se pravi, to je bolje da aparat bude potpuno automatizovan.  

Sigurni smo da ćete naći neki aparat koji odgovara vašim mogućnostima i željama. 

Nadamo se da smo vam ovim tekstom pomogli i olakšali odabir aparata za kafu. Sve što ostaje je da poručite vaš i da u radnoj atmosferi uživate u ukusima i mirisima najlepše kafe.