Kako da odaberete pravi espresso aparat za vaše potrebe

24
Feb 2023
autor:

Latte, kapućino, espresso, macchiato…i još mnogo sjajnih kafenih napitaka možete napraviti sami ukoliko odaberete pravi espresso aparat. Pravim izborom espresso aparata moći ćete da uživate u omiljenom napitku svakoga dana kod kuće ili na poslu. Uživaćete u luksuzu da sami napravite vaš omiljeni espresso napitak, zadržavajući kvalitet kao da ga pijete u omiljenom kafeu, spravljen veštom rukom bariste.

Kafeni i espresso napici se prave od istog zrna kafe ali se razlikuje njegova priprema. U zavisnosti od toga kako se zrno peče, melje i naposletku kuva, dobijamo i sirovinu najbolju za pripremu omiljenog napitka. Jako pržena i fino samlevena zrna kafe su najbolji izbor za espresso i tursku kafu. Espresso kafa se sprema pod jakim pritiskom. Jak pritisak i visoka temperatura vode izvlače iz fino samlevenih zrna svu kompleksnost ukusa i mirisa u šoljicu koncentrovanog napitka. Ovim načinom pripreme dobijamo veoma jak napitak koji se svojom punoćom ukusa razlikuje od drugih kafenih napitaka.


Pre nego što investirate u espresso aparat uverite se da je to pravi espresso aparat za vaše potrebe. Saznajte par korisnih informacija kako da postanete sopstveni barista. 

Koji je pravi espresso aparat za vaše potrebe? Odgovorite sebi na sledeća pitanja


Koliko često ćete koristiti espresso aparat? Da li će to biti svaki dan po jednom, jednom do tri puta, više od pet puta dnevno ili kada god poželite.


Šta želite da vam espresso aparat pruži? Brzu i jednostavnu pripremu, srednju ili veću angažovanost prilikom pripreme najboljeg espressa ili jednostavno želite da u par sekundi uživate u omiljenom čaju, kafi ili kapućinu.

Koliko često ćete se angažovati oko spremanja napitaka i za koliko osoba? Da li ćete biti barista samo za vas i vašu bolju polovinu; da li volite da okupljate prijatelje i pružite im jedinstven užitak ili prosto volite uvek da imate mogućnost da sami napravite bilo koji topli napitak u par sekundi.

Kako stojite sa obaveznim čišćenjem i održavanjem aparata? Ne uživate u toj aktivnosti ali svesni ste da je neophodna barem jednom nedeljno; želite savršen ukus vašeg omiljenog napitka i smatrate to delom iskustva ili ne želite nikakvo angažovanje oko istog….

Da li pravi espresso aparat smatrate esencijalnim aparatom u vašem domu/kancelariji?
Da li vam samostalno pravljenje omiljenog napitka predstavlja zabavu ili opterećenje?

Odgovaranjem na ovih par pitanja dobićete jasniju sliku o izboru pravog espresso aparata za vaše potrebe.

 

Izabrati pravi espresso aparat za vaše potrebe nikad nije bilo lakše


Veliki izbor espresso aparata daje vam mogućnost da sami odlučite koliko će vaše angažovanje u pripremi istog biti. Ono što je najbolje je da ćete kad god poželite moći da uživate u sveže pripremljenom napitku. Ukoliko spadate u grupu najvećih ljubitelja ovog moćnog napitka i želite da svakoga dana uživate u njemu, kod kuće ili na poslu; volite druženja i ugođaj da i vašim prijateljima pružite nezaboravno iskustvo savršenog espressa onda je ovo prava ponuda za vas. Ukoliko kupite 400 kapsula mesečno dobijate besplatno
espresso aparat na korišćenje. Zaista neverovatna prilika da se okušate u ulozi pravog bariste i uživate u vrhunskom espresso iskustvu.