Kafom do lepše kose

13
Jan 2016
autor: admin

Kafa vam je sigurno jedan od omiljenih napitaka, bilo da je u pitanju domaća, nes ili jedna od najpopularnijih – espresso kafa. Da li ste znali da u njoj može da uživa i vaša kosa? Samostalna ili kao dodatak, kafa je jedno od najboljih prirodnih rešenja kada je nega kose u pitanju. 

Kosa sa sjajem

Ukoliko želite da vaša kosa potpuno zasija, isprobajte tretman koji će je ujedno obnoviti i uticati na njen brži rast. Potrebno je da pripremite jaku kafu, a u obzir dolaze i crna i espresso kafa.Dodajte malo vode i pričekajte da tečnost bude mlaka. Kada bude spremno, prelijte opranu kosu, neka stoji 20 minuta, a potom isperite. 

Maska za tamnu kosu

Brinete i crnke biće oduševljene ovom maskom, jer će kosa osim sjaja biti glatka i meka, a izgleda će i kao da ste uradili preliv. Nega kose na ovaj način omogućiće i da se reši problem ispucalih vrhova.  Pomešajte balzam za kosu i šoljicu sveže, ohlađene kafe. Nanesite smesu na celu dužinu kose i nakon 15 minuta isperite nešto hladnijom vodom. 

Između dva farbanja

Kako biste izbegli često odlaženje na farbanje, možete primeniti ovaj jednostavan trik, kada je nega kose u pitanju. Ovo se takođe odnosi na brinete. Potrebna vam je kašika balzama, a glavni sastojak je espresso kafa ili crna kafa. Pomešajte dok se ne rastvori.  Nakon što ste oprali kosu, nanesite smesu, neka stoji 10 minuta, a potom isperite. Uživajte u lepoj boji i mirisu kose.

Farbanje kose 

Ukoliko želite da vam kosa bude i za pet nijansi tamnija, moguće je uraditi uz kafu i dovoljno upornosti. Biće vam potrebno nekoliko šolji jake, kuvane kafe, koju ćete ohladiti. Operite kosu, a potom isperite kafom. Uvijte je folijom i ostavite pola sata, a potom isperite mlakom vodom. Postupak ponavljajte dva puta nedeljno, dok ne dobijete nijansu koju priželjkujete. Nega kose i boja u jednom!