Kafom do blistave kože

24
Feb 2020
autor:

Vašoj koži je s vremena na vreme neophodno prirediti jedno osveženje koje će vašoj koži dati blistavost i zategnutost. Dobra nega kože ne mora podrazumevati skupe kozmetičke salone, sve možete odraditi i kod kuće. Uz sastojke koje već imate kod kuće možete napraviti ugođaj, a vaša koža će vam biti zahvalna. Nema odlaska kod kozmetičara, gubljenja vremena, davanja novca. 

Jedan od najboljih sastojaka za vašu kožu jeste kafa. Ako ste se pitali na koji način vam kafa može pomoći, mi vam otkrivamo male tajne. Svima je poznato da nam kafa pomaže da se razbudimo, dobijemo energiju za dan koji nam sledi, ali ona ima još dosta benefita. 

Od davnina nam je poznato da su naše bake govorile da jedna šolja kafe dnevno čini naš ten boljim. Kafa obiluje antioksidantima, a kofein podstiče brže izlučivanje toksina i tečnosti iz tela. Kofein se odavno koristi u kozmetičke svrhe, jer stimuliše cirkulaciju i zateže kožu.

Sledeći put kad budete pili kafu ostavite talog kafe i dajte svojoj koži samo najbolje.

1. Piling za lice  

Talog kafe utrljajte u lice blagim kružnim pokretima i na taj način pravite piling. On će podstaći cirkulaciju i očistiti sve prljavštine sa vaše kože i samim tim sprečiti nastanak bubuljica i mitisera. Ukoliko imate suvo lice, u ovaj piling možete dodati npr. maslinovo ili kantarionovo ulje i time nahraniti vašu kožu.


2. Piling za usne

Usne u hladnim mesecima najviše stradaju i zato je neophodno da ih pravilno negujemo. Da usne ne bi pucale neophodno je uraditi jednom ili dva puta sedmično piling usana. Da bi uklonili mrtve stanice sa usana koristite kafu pomešanu sa medom ili kokosovim uljem. Med ili ulje će hidrirati vaše usne što je ključ u nezi tokom hladnih dana. 


3. Maska za lice

Pomešajte jednu kašiku kafe i jednu kašiku mleka. Ostavite 5 minuta da smesa odstoji, a zatim nanesite masku na lice. Nakom 15 minuta isperite mlakom vodom. Ovom maskom možete sprečiti crvenilo i sitne zapaljenske procese. 


4. Tonik za lice

Skuvajte kafu i ostavite da se ohladi. Spremite je u frižider i koristite kao tonik ujutru i uveče. Na čist tupfer nanesite kafu i pređite preko lica. Ujutru će vas razbuditi i osvežiti vaše lice. 


5. Maska za kosu

Skuvanu i ohlađenu kafu nanesite na kosu i umotajte u peškir. Nakon 20 minuta isperite sa kose. Ukoliko imate suvlju kosu, u kafu dodajte i kokosovo ulje te napravite isti postupak. Dobićete sjajniju i nahranjeniju kosu. 


6. Piling za telo

Postupak je sličan kao kod pilinga za lice, samo što će vam ovde biti potrebno više taloga od kafe. U smesu dodajte i jednu kašiku kokosovog ulja. Ovo je odlično da uradite pre depiliranja jer će dlake da omekšaju i nećete imati problema pri depiliranju. Piling će podstaći cirkulaciju te je odličan kod ublažavanja strija i celulita.  


Koji god metod da odaberete videćete ogromnu razliku i vaše telo će biti zahvalno jer ste mu podarili samo prirodne sastojke. Uz šoljicu kafe osećajte se kao boginja lepote.