Kafa kao idealan poklon za slavu

31
Oct 2016
autor: admin

Slava je veoma bitan dan u godini za svakog domaćina kuće, kao i za celu njegovu porodicu. To je dan kada se slavi svetac, zaštitnik kuće i svih njenih članova. Isto tako, to je dan kada osveštavamo kolač u crkvi i kada se u svom domu u prijatnoj atmosferi okupljamo sa nama najbližim ljudima, rodbinom i prijateljima.

Ukoliko ste pozvani kod nekoga na slavu, to ukazuje na činjenicu da vas domaćin izuzetno poštuje kao jednog od sebi najbližih ljudi sa kojim želi da podeli sve, i dobro i zlo, pa vam ukazuje i tu čast da budete uz njega na ovaj bitan datum. 

Kada odlazite kod nekoga na slavu, nadate se pre svega jednom vidu odmora i relaksacije, prijatnog druženja uz ono što je domaćin bio u mogućnosti da spremi, i pokojoj čašicu alkohola. 

Naravno, niko vam neće zameriti ukoliko se kod domaćina pojavite i „prazne ruke“, dok sa druge strane vi ipak razmatrate koje su to idealne ideje za poklon domaćinu i njegovim ukućanima.

Danas, najčešće se na slave ne ide bez kafe, šećera u kocki ili pak ratluka. Naravno tu je i nezaobilazna čokolada ili bombonjera za decu, eventualno duvan za pušače ili pak neka sitnica dodatno. Ovo je neka vrsta simboličnog poklona kada nekome pođete da čestitate slavu

Kafa je oduvek bila i smatrala se idealnim poklonom za slavu, i bez nje se ni dan danas na istu ne kreće. Da li će to biti 100 ili 200 grama, ili možda pola kilograma, ipak, ona je bila i ostala nešto što se zasigurno nosi u goste ovom prilikom. Domaćici neće na odmet doći čak ni kilogram kafe, a sve je više i lepih, dobro osmišljenih slavskih poklona, koji u vidu lepo dekorisanih paketa u sebi pored nje sadrže jednu ili dve šoljice ili pak elegantnu i idealno kreiranu limenku za istu.

Kafa je nešto što se najviše troši u svakom domu, i nijedan dom se ne može zamisliti ukoliko u njemu nema kafe. Pa i na samoj slavi potrošićete zasigurno već jako velike količine, u zavisnosti od toga koliko gostiju imate. Bilo da je mlevena ili u zrnu, kafa je uvek dobro došla i donosila se od davnina, pa se danas to čak pretvorilo u običaje i postalo obavezan poklon za slavu, te je i neobično ako vam gost ne donese bar 100 grama.

Na taj način, gosti će vam učiniti i ustupak i omogućiće vam da narednih dana uživate u mnogo ispijenih šoljica sa vama dragim osobama.