Espresso aparati za svačiji džep

4
Dec 2020
autor:

Šoljica kafe, pre nego što se krene u nove radne pobede, sigurno je nezaobilazna jutarnja stavka u svakodnevnici velikog broja ljudi. Pre posla, u toku rada, na pauzama za ručak, u popodnevnom druženju sa prijateljima, kafa je skoro nezaobilazna. S obzirom na sve ovo, verovatno ste mnogo puta do sada sebi postavili pitanje da li možete u kućnim uslovima pripremiti espresso kakav dobijete u kafiću. Da, moguće je. i ne, nije preskupo. 

Kada pomislite na aparate za espresso, verovatno u glavi imate one velike, glomazne aparate koje viđate u kafićima. Međutim, već neko vreme na tržištu se nalazi veliki broj malih, kućnih espresso aparata koji su zaista pristupačni i odgovaraju svačijem džepu. 

Ono što determiniše kakav aparat je baš za vas je pre svega kakav espresso volite. Da li volite jaku kafu bogatog ukusa ili ipak varijacije espressa sa mlekom? 

Za jače napitke, izaberite aparat koji ima ugrađen mlin i koji može da melje kafu u zrnu. Što je sitnije samelje, to će biti jači ukus kafe. Takođe, bitno je da obratite pažnju da li vam aparat pruža mogućnost da kontrolišete količinu vode.

Za razne varijacije espressa sa mlekom, pre svega treba obratiti pažnju na to da vaš aparat ima dodatak pomoću koga možete da prilagodite mleko za vašu upotrebu, kao i da napravite mlečnu kremu. 

La Picola Perla je espresso aparat koji možete koristiti za kućnu upotrebu, ali je pogodan i za manje kancelarije. Idealan je za spremanje kvalitetne espresso kafe, zanimljivog je dizajna sa metalnom oplatom i staklenim tankom za vodu i vrlo je ekonomičan za upotrebu.

Scott Slimissimo je automatski aparat za pripremu espresso kafe u zrnu sa mlinom i sopstvenim tankom za vodu.  Jednostavan je za čišćenje i održavanje. Ukoliko želite jak, visoko kvalitetan, svež espresso sačinjen od kafe koja se melje baš u trenutku kada vi želite svoj napitak, ovaj aparat je pravi izbor za vas. 

Sweety je italijanski espresso aparat sa specijalnim sistemom za pravljenje mlečne kreme i automatskom selekcijom napitaka. 

Cino je aparat, za pripremu espresso kafe u kapsulama, koji možete korisiti kod kuće ili u kancelariji. Malih je gabarita, kompaktan i jednostavan za upotrebu i održavanje. 

Ovo su samo neki od aparata koje bismo izdvojili kao preporuku za kućnu upotrebu, ali u zavisnosti od vaših potreba predlažemo da pogledate i ostale aparate koje imamo u ponudi.