Espresso aparati - MUST HAVE u svakom domu ili kancelariji

11
Mar 2022
autor:

Šoljica kafe je sigurno nezaobilazna rutina u svakodnevici većine poslovnih ljudi. Mnogo je njih koji prvu jutarnju piju na poslu dok se pripremaju za obaveze i prave plan poslovnog učinka. Neki vole domaću, dok se po poslednjim istraživanjima sve više ljudi odlučuje za espresso i to iz više razloga: brže pripreme, jače kafe, većeg izbora ukusa i mnogih drugih benefita koje nudi espresso. Nekada su aparati za espresso bili dostupni samo u kafićima, a danas se mogu pronaći u svakoj kancelariji, ali i većini domova. Usledila je era malih modernih aparata, pa je espresso  postao nešto u čemu ne moramo da uživamo samo u restoranu. Isti kvalitet možemo da dobijemo i u sopstvenoj kuhinji ili kancelariji. 

Elegantan i funkcionalan deo svake kuhinje

Aparati za kafu sve više predstavljaju sastavni deo kuhinjskih elemenata, koji za tili čas i veoma jednostavno mogu da pripreme različite vrste napitaka od kafe. Tako se i espresso kafa može pripremiti savršeno, da nam pena i aroma ne izostaju zahvaljujući dovoljnoj jačini aparata koju veći broj modela ima. Vaše goste uvek možete obradovati savršenom šoljicom kafe, a možete da uživate i sami, udobno zavaljeni u fotelji uz knjigu ili na terasi uz prve zrake sunca. Aparati su danas veoma pristupačni, ne morate izdvajati pravo malo bogatstvo da biste posedovali jedan od njih, jer se kvalitetni mogu nabaviti po vrlo pristupačnim cenama. Zato ne oklevajte, uložite u svoj užitak i prepustite se čaroliji ukusa kafe. Na tržištu postoji veliki broj aparata i možda niste sigurni koji izabrati i koje performanse gledati kada je u pitanju aparat za kućnu upotrebu. Prvenstveno obratite pažnju na funkcionalnost i veličinu jer svi želimo neko elegantno malo rešenje da se uklapa u dizajn kuhinje. Posebno smo pisali o parametrima koje treba uzeti u obzir prilikom kupovine aparata u nekom od prethodnih postova, a danas se bavimo samom primenom. 

Neizostavan deo svake kancelarije

U gotovo svakoj kancelariji možemo pronaći espresso aparat. U nekim manjim kompanijama gde protok klijenata nije obiman, bira se obično manji aparat na nivou ovih kućnih aparata. Ali u velikim kompanijama gde se broj zaposlenih meri u stotinama ili hiljadama, tu već postoji više vrsta aparata, pa se često u hodnicima može videti vending aparat koji služi zaposlenima da brzinski dođu do svoje kafice. A manje aparate obično smeste negde u blizini sale za sastanke gde vrlo brzo klijenta mogu poslužiti željenim napitkom. Jednostavno su espresso i kafa uopšte postali deo društvenog, a i poslovnog života svih ljudi. Pa samo započinjanje poslovnog razgovora da bi se atmosfera opustila kreće uz rečenicu ,,Mogu li vas poslužiti kafom, sokom, vodom ili nekim drugim napitkom“. Istraživanja su pokazala da će klijenti u 70% slučajeva zatražiti espresso, a da oko 50% zaposlenih pije espresso, pa zato ako nemate aparat dobro razmislite da ga nabavite,  jer imidž vaše kompanije se meri kroz svaku sitnicu.

Danas je tehnologija toliko napredovala da uz vrlo povoljne uslove, možete dobiti vrhunski aparat i uživati u kafi. Bilo da vam treba za dom ili kancelariju, razmislite dobro o budžetu koji izdvajate, eleganciji i funkcionalnosti koju želite da postignete, ali nikako ne oklevajte pri kupovini. To je nešto što će vam na dugoročne staze doneti zadovoljstvo.