Delotvornost crne kafe

14
Sep 2017
autor: admin

Da li i vi podržavate onu čuvenu “Za sve postoji lek u prirodi”? Ukoliko je vaš odgovor potvrdan, hajde da vam predstavimo kakvu sve to moć ima kafa kada je u pitanju nega kože ili kose. Poznato nam je da kafa podiže raspoloženje i da nas budi iz “zimskog sna”, ali hajde da vidimo kako možemo da je iskoristimo kao kozmetički preparat.

Turska kafa, iliti domaća kafa je kafa sa, složićete se, najlepšim mirisom. Sigurno se i vama nekada desilo da je skuvate samo da biste uživali u njenom mirisu. Miris nije jedino u čemu možete da uživate!

Kafa kao nega lica i tela

Ne bacajte čuveni soc nakon ispijanja svoje omiljene šoljice kafe. On ima delotvorno dejstvo. Ukoliko vam je potreban piling za lice i telo, nema potrebe da idete kod kozmetičara ili na razne masaže. Soc, ukoliko ga pomešate sa malo vode, može biti idealan za piling jer kofein izbacuje toksine i višak tečnosti. Dovoljno je da masirate kožu tela desetak minuta i vremenom će vaša koža postati svežija i zategnutija.

Lek protiv celulita

Ko se više raduje „cakama“ koje pomažu u borbi protiv celulita, ako ne pripadnice lepšeg pola. Pomešajte soc sa šećerom i masirajte kožu. Potrebno je da ne odustajete od ovog načina tretiranja kože, jer samo ako ste uporni, rezultati mogu biti vidljivi.

Nega za brinete i crnke

Dame obično imaju gomilu preparata za kosu koji pružaju sjaj, čine je jačom i otpornijom. Te preparate sada ostavite po strani i probajte tretmane uz pomoć kafe. Sve što je potrebno jeste da skuvate tursku kafu, sačekate da se ohladi a zatim je nanesete na kosu i sačekate da prođe 20 minuta, a zatim je isperete. Ne samo da će vaša kosa biti sjajnija i jača, nego će uz pomoć ovog tretmana vaša kosa brže da raste.

Crna kafa kao pravi kozmetički preparat

Ukoliko ste već popili šoljicu svoje omiljene kafe, ne zaboravite sutra da skuvate duplu dozu – jedna šoljica u znak borbe protiv pospanosti, druga u znak nege svoje kože!