Da li ste za kafu iz korneta?

27
May 2022
autor:

Kafa je ritual. U kafi se uživa, radi, prepričavaju se dogodovštine i problemi, sklapaju se poslovi, dele se najdraži trenuci.. Bio to espresso, kapućino, domaća kafa, nes kafa ili latte. Svako uživa u svom napitku. 

Ako ste raspoloženi za eksperimentisanje i malo neobičniji ukus i izgled kafe, onda definitivno treba da probate čuvenu kafu iz korneta, jer ko još ne voli kornet. A kad se uz to doda i omiljeni napitak - kafa, tu onda nema greške. Sigurno će vam se svideti. 

Kako nam dolaze sve topliji dani, mašte ne manjka, pa delimo sa vama ideju za neobično posluženje kafe. Ako vam dolazi najbolja prijateljica, sestra ili kumovi na kafu, vi ih iznenadite drugačijim izgledom ovog napitka. Oborite ih s nogu - što bi se reklo!

Za pripremu kafe iz korneta vam nije potrebno mnogo sastojaka. 

Pobrinite se da imate:

    • Kornet (možete ih kupiti ili samostalno napraviti)

Ako se odlučite da ih pravite, ostavljamo vam u nastavku recept. 

Dakle, potrebna su vam 2 jaja, malo šećera, 30gr rastopljenog maslaca, 3 kašičice mleka,  1 kašičica ekstrakta vanile, 45 g brašna, malo soli i ulje (3 do 4 kašičice). 

Što se pripreme tiče, jednostavna je. Prvo u nekoj većoj posudi izmiksajte jaja sa šećerom. Dodajte mleka, vanile i maslaca. Zatim sve to promeštajte i dodajte malo soli. Kad se tiganj zagreje, premažite ga uljem i krenite da pečete kornet. Smesu prilikom stavljanja u tiganj formirajte u krug. Kad se zapeče, oblikujte u kornet i ostavite da se ohladi. 

    • Skuvana kafa (po vašoj želji)

Mi vam preporučujemo da to bude kapućino ili skuvani nes.

    • Ako poželite i da zasladite vašu kafu u kornetu, preporučujemo vam malo čokolade za kuvanje (crne ili bele, koju više volite). 

I ugođaj je zagarantovan! 

Sa svim sastojcima ispred vas, kafu možete pripremiti za 5 minuta. Ako sumnjate u to, probajte i videćete da je to tako. 

Ako se odlučite da pravite sa čokoladom za kuvanje (što je naša preporuka), onda obavezno otopite čokoladu i unutrašnjost korneta dobro obložite njome. Skuvajte kafu po želji - ness kafu ili kafu iz aparata. Kad se kafa malo ohladi, samo je ulijete u kornet. 

Kako biste je zasladili ili eventualno ukrasili, preporučujemo vam da na ivice korneta pospete čokoladne mrvice ili dekorativne šarene mrvice. 

Kako vam se sviđa ova ideja za kafe-poslasticu?! 


Foto: unipak