CoffeeFest – Festival kafe, čaja i toplih napitaka

25
Sep 2014
autor: admin

Ove godine, prvi put se održava festival kafe - CoffeeFest, čaja i toplih napitaka u Beogradu pod sloganom „Taman kada ste mislili da znate sve o kafi...“. Festival će se održati od 26.-27. septembra, u blizini tržnog centra Ušće. Pored uživanja u različitim vrstama kafe i toplih napitaka, posetioci će moći da se upoznaju i sa najnovijim trendovima njihove pripreme.

Festival će biti održan u dva šatora, „Dunav“ i „Sava“. U šatoru „Dunav“, posetioci će moći da se upoznaju sa novim načinima pripreme kafe, čaja i toplih napitaka, dok će u šatoru „Sava“ moći da okuse različite vrste kafa – od tradicionalne kafe, do najfinijeg ukusa čuvene italijanske espresso kafe.
 

 
Pored uživanja u svom omiljenom toplom napitku, posetioci festivala, imaće prilike i da se zabave u Chill zoni, gde će moći da uživaju u muzičkom programu, projekciji filmova i prezentacijama. Za najmlađe je organizovana edukativna predstava Sekopek, a za decu bez roditeljskog staranja, humanitarni program „Kafa sa poznatima“.
 
Na festivalu će se održati i radionice za pripremu i degustaciju kafe, gde možete postati pravi eksperti za ovu vrstu umetnosti, a ako ste profesionalni poznavaoci kafe, za vas će pravo mesto biti obuka za bariste. 
 
Na štandu Doncafe ćete čak moći i da vidite stabljiku ove mirisne biljke. Od rasta biljke, preko načina pripreme, pa sve do sipanja u šoljicu i degustacije, na festivalu ćete moći da vidite ceo proces nastajanja vašeg omiljenog napitka.
 
Ostale učesnike festivala, kao i program, možete videti na web sajtu festivala CoffeFest.
 
CoffeeFest je događaj za celu porodicu i zato pozivamo sve obožavaoce kafe, čaja i ostalih toplih napitaka da provedu vikend testirajući svoja čula. Ulaz je besplatan za sve posetioce festivala.