Napravite neodoljive tople napitke od kafe

12
Feb 2016
autor: admin

Ukoliko igrate na sigurno, verovatno u kafiću u kome se nalazite vaš izbor bude domaća ili espresso kafa, kratka ili sa mlekom. Ipak, nema razloga da ne budete avanturističkog duha i da ne istražite šta sve možete da učinite od osnove. Ideje možete da preuzmete i iz onoga što restoran i jelovnik nude, ali mnoge recepte pronaći ćete i na internetu. Odaberite omiljenu kombinaciju i neka sva čula uživaju.

Kafa sa karamelom

Već pri samoj pomisli ovo zvuči neodoljvo, zar ne? Za četiri osobe potrebno vam je pet decilitara tople domaće kafe, mada može da posluži i espresso kafa. U dva i po decilitra mleka skuvajte 100 grama karamela. Kada se istope, dodajte ih u šolje sa kafom. Potom umutite dva decilitra slatke pavlake sa vanilin šećerom i prepustite se.

Liker

Ovde će vam biti potrebno čak osam decilitara kafe, isto toliko slatke pavlake, šest decilitara mleka, četiri i po decilitra viskija, 50 grama mlečne čokolade, 250 grama bele čokolade, 150 grama nutele, 60 grama pudinga od čokolade, 150 grama žutog šećera, kašičica arome vanile, pola kašičice arome badema. Prava poslastica! Zagrejte kafu, pavlaku i polovinu mleka. Dodajte čokoladu, nutelu i arome. Od ostatka mleka napravite puding, pa umešajte u smesu. Kada se sve lepo spoji, ostavite preko noći, poklopljeno na hladnom mestu, ali nikako u frižideru. Sutradan mutite mikserom, dodajte viski, pa potom ostavite na nekoliko dana u flaši, pre konzumacije. 

Koktel Tropikana

Ovde će vam biti potrebna jaka espresso kafa ili instant kafa i to pet decilitara. Potražite i jedan i po decilitar likera od kafe, kao i od banane. Potrebna vam je i jedna banana, zrelija, kao i jedan i po decilitar slatke pavlake i dve male kašike kakaoa. Sve osim kafe stavite u vodu i mešajte dok ne proljuča. Ukoliko želite da bude jači, koktel kuvajte još sedam minuta, pa i duže. Kada sklonite sa vatre, ulijte kafu. Neka odstoji pet minuta, potom promešajte, procedite i poslužite. 

Outlet centar Inđija jedno je od mesta na kojima možete da probate različite kafe, kao i specijalitete. Ipak, ukoliko neki restoran čiji jelovnik krije toliko raznolikosti nije u vašoj blizini, isprobajte neki od naših recepata i oduševite svoje društvo.