Miris kafe kao miris doma

10
Jun 2015
autor: admin

Prva jutarnja kafica sa dragom osobom ili uživanje u jedinim trenucima samoće. Poslepodnevno okupljanje uz šoljicu i priču sa komšijama. Kafa kao opuštanje posle ukusne večere. Mogli bismo navesti još primera, ali u svakom postoji lajt motiv, a to je – dom. Mesto u kome okupljate bitne osobe u vašem životu, gde uživate uz omiljeni napitak i iskrene reči. Ono se gradi i stvara, a čine ga ne samo zidovi zgrade, nego i mirisi koje će čak i vaša deca zapamtiti.

MIRIS KAFE

Zamislite da prodaja stanova podrazumeva obavezan espresso aparat za kućnu upotrebu! Tada bi svaki dom mirisao onako kako 89% ljudi voli, kako su pokazala istraživanja. Ovoj aromi prepuštaju se čak i oni koji ne piju kafu. Zašto je to tako, objasnili su naučnici iz Britanije. Oni tvrde da kada popijemo prvi gutljaj kafe, aroma odlazi u nos sa zadnje strane. Tada se aktivira poseban receptor u mozgu, a nijedna druga aroma ga ne stimuliše tako jako. Tajna se krije u dva čula mirisa, koje imamo – jedno pri udisaju, a jedno pri izdisaju. Tako 80% onoga što mislimo da je ukus, zapravo je miris, koji registrujemo pri izdisaju. Da nema mirisa, kafa bi bila gorka i kisela, a to možete i da ispitate tako što ćete sledeći put začepiti nos dok pijete ovaj napitak. U njoj se nalazi 800 različitih sastojaka, koji se oslobađaju tokom pečenja, a svaki od njih utiče na miris.

ESPRESSO KAFA

Opojni miris domaće kafe svima je poznat i po njemu sigurno pamtimo i svoje detinjstvo, kada su nam govorili da od ovog napitka “rastu uši i rep”. Nove generacije dece možda će pre zapamtiti miris koji stvaraju espresso aparat za kućnu upotrebu. Danas je već sasvim uobičajeno da kafići u ponudi imaju samo ovu kafu, a sve češće ona je i deo domova. Naravno, ovi aparati prilagođeni su uslovima u kojima će funkcionisati, ali kvalitet pripreme ne izostaje. Ukoliko izveštite i ukrašavaje pene – imaćete posete prijatelje i rodbinu u poseti više nego ikada.

ESPRESSO APARAT ZA KUĆNU UPOTREBU

Da li bi prodaja stanova bila povećana kada bi se u paket uključili i ovi aparati, moglo bi se isprobati, ali je jasno da bi se svako od kupaca obradovao. Oni ne zauzimaju mnogo mesta, praktični su za upotrebu i održavanje. Sadrže i specijalne sisteme za pravljenje mlečne pene, kao i za automatsku selekciju napitaka, koje želite da servirate. Možete da birate i izgled. Postoje oni od kvalitetne plastike, kao i oni sa metalnom oplatom i staklenim posudama za vodu. Razlikuju se i po punjenju – kapsulama ili vrećicama, a možete da birate i ukuse.