Filter kafa – omiljeno piće u “zemlji mogućnosti”

31.10.2017.
Filter kafa – omiljeno piće u “zemlji mogućnosti”

U svetu najrazličitijih verzija kafe, od domaće pa do raznih „2 u 1“, „3 u 1“ instant kafa, lako je odlučiti se za omiljenu, jer je izbor neograničen. Gotovo da ne postoji osoba koja nije ljubitelj ovog napitka. A da li ste znali da postoje četiri vrste kafe koje se svakodnevno konzumiraju širom sveta? Pa, da krenemo redom:  naravno, prvo mesto ide u ruke domaćoj kafi, zatim srebro odlazi espresso-u, bronza filter kafi a četvrto mesto su zauzele čuvene instant kafe.

Domaća i espresso su one kafe koje se najčešće poručuju u našoj zemlji a instant kafa je ona koju obožavamo da pravimo u toplini svoga doma – brzo i jednostavno, uživajući u najrazličitijim ukusima. A šta je sa počasnim trećim mestom, filter kafom?

Omiljeni napitak Amerike

Možda jeste slabija od domaće i espresso kafe, ali možda je baš zato nekima omiljena. Sigurno ste uočili u Američkim filmovima momenat kada kafu sipaju iz posude koja je gotovo identična bokalu. Stoga je oni verovatno i obožavaju – jednom skuvaju kafu i ima je dovoljno za sve. J

Specifičnosti filter kafe

Sličan ukus kao espresso kafa, ali ipak malo slabija. Filter kafa u odnosu na espresso je manje pržena i „grublje“ samlevena. U prodavnicama najčešće možete naići na mlevenu ili u zrnu. Može da se pravi „ručno“ a naravno i pomoću aparata za filter kafu.

„Ručno“ zakuvavanje filter kafe

Slično kao priprema čaja – vrelom vodom se prelije kafa koja se nalazi u papirnim, metalnim ili filterima od tkanine. Na našem području vlada mišljenje da je ova vrsta kafe mnogo slabija u odnosu na druge. Tako da, filter kafa može biti idealno rešenje za one koji ne vole jaku kafu nego vole kada je „razblažena“.

Aparati za filter kafu

Filter kafa može da se napravi u aparatima koji u sebi imaju ugrađen stalni ili izmenjivi filter. Oni kroz kafu propuštaju vodu, ali izuzetno blagim mlazom jer upravo to utiče na ukus filter kafe, verovali ili ne.

Ako ste ljubitelji „malo slabije kafe“ , probajte filter kafu. Kako je toliko popularna u Americi, sigurno će njena popularnost porasti i na našim podnebljima. ;)

Imate pitanja? želite saznati više o našim proizvodima?

Potrebno je samo da nam pošaljete popunjen formular

SA NAŠEG BLOGA

Kafa kao idealan poklon za slavu

Slava je veoma bitan dan u godini za svakog domaćina kuće, kao i za celu njegovu porodicu. To je dan kada se slavi svetac, zaštitnik kuće i svih njenih člano


Pročitaj ceo tekst

BROJ POSETILACA

1 1 2 6 4 4 0